• Derékfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr !

        Kiváncsi lennék a véleményére és hogy pontosan mit is jelent a leletem eredménye. Két éven belül háromszor csípődött be a derekam. Ezért csináltattam röntgen leletet, aminek az eredménye a következő volt: A lumbalis csigolyatestek magassága normális. A lumbosacralis rés discusdegeneratio miatt közepesen beszűkült. Az V. lumbalis csigolyatest a felette lévőkkel együtt kb. 3 mm-rel ventral felé helyezett. A lumbosacralis átmenetben kisízületi variatiok látszanak.

        Válaszát előre is köszönöm.

        Üdvözlettel: László

        WEBBeteg szakértő válasza a derékfájás témában

        Kedves László!

        A rtg lelet alapján a csigolyatestek magassága normális, tehát nincsenek beroppanva, megsérülve. Ugyanakkor az ágyéki gerinc alsó csigolyája, illetve a kersztcsont közötti rés, ahol porckorong van, be van szűkülve. Ez arra utalhat, hogy itt nem normális a porckorong magassága, ellapult, tehát valószínűleg sérvként kiboltosul. Az V.ágyéki csigolya 3 mm-el előrecsúszott, mely önmagában is okozhat panaszokat, ideggyökök nyomását.
        Meg lehet esetleg CT-vel is nézni, de inkább ezt akkor érdemes, ha műtét is szóba jön, tehát ha a maximális konzervatív kezelés mellett is uralhatalan a fájdalom. Óvakodjon a hirtelen mozdulatoktól, de a rendszeres gerinctorna jó hatású.


        Üdvözlettel: Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 08:54:16; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: