• Ízületi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 21 éves vagyok, és nagyon sokat fájnak az izületeim, különösen kora reggel, illetve késő este. Fáj a vállam, a könyököm, a csuklóm, illetve a térdem és a bokám, valamint a hátam. A fájdalom tompa, a végtagjaimnak szinte megkönnyebbülést jelent a mozgást(ami fájdalmas, és a fájdalom nem múlik el) tehát tulajdonképpen "mozgattatják magukat". Ezenkívül teljesen egészséges vagyok, és bár nem sportolok rendszeresen, mindennap gyaloglok körülbelül egy órát (ez nem megterhelő, eddig mindig mozogtam ennyit). Nem végzek megterhelő fizikai munkát és a családomban még a középkorú felnőtteknek sincs ilyen jellegű panasza. A fájdalom körülbelül fél éve jelentkezett, azóta szinte minden nap megkeseríti az életemet. Eleinte vitaminhiányra gondoltam, de rendszeresen étkezem és Béres cseppet szedek. Kérem, segítsen megtalálni a probléma okát, mert úgy érzem magam, mintha 21 évesen egy idős ember testében élnék. Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha ezek az ízületi panaszok egyébként teljes jóllét közepette jelentkeznek, és egyébként, ahogy írja rendszeresen mozog, nem hagyja el magát, akkor mindenképpen javasolnám, hogy keressen fel egy reumatológiai rendelést! Nem tudom most megmondani, hogy mitől fájnak az ízületek, de szükséges megnézni a mozgástartományukat, van-e duzzanat, illetve ilyenkor a laborvizsgálatok is nagyon fontosak. Ezzel el lehet dönteni, hogy van-e gyulladás a szervezetben, és speciális vizsgálatokkal, szükség esetén autoantitestek mérésével bizonyos gyulladásos ízületi betegséget is lehet diagnosztizálni.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-10 22:30:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: