• Térdsérülés - mire számítsunk?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Szeretnék tanácsot kérni. A férjemnek térdsérülés miatt MRI felvétel készült, azonban csak 3 hét múlva tudjuk az eredményt a kezelőorvosnak megmutatni, (előjegyzés miatt). Nagyon izgulunk, mert az eredménytől függött, hogy szükség lesz-e műtétre vagy nem. Leírnám az eredményt, kérem nagyjából tájékoztasson minket, hogy mire számíthatunk.

        Segítségét előre is köszönöm.

        Dorsalisan 5,5*1,5 cm-es Baker-cysta van. A PF ízületben és suprapatellarisan kp. mennyiségű folyadék látható. A medialis meniscus hátsó szarvában és corpusában a felszínre is terjedő magas jelintenzitású sáv követhető, az áthajlásban szakadás van. A keresztszalagok és a lateralis meniscus megtartottak. A csontokban kóros jelintenzitás nem ábrázolódott. A patella felszínét borító porc egyenetlen.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

          Tisztelt kérdező!

         A leírása alapján röviden: a térdízületében folyadék van-ez lehet vér, vagy felszaporodott ízületi folyadék-, a térdkalács porca felpuhult, a térd belső oldalán lévő rostos porc szerkezete megváltozott/ez jelenthet szakadást is/, a térdárokban van a leírt nagyságú Baker cysta, ami egy kocsonyás tartalmú cysta, s ez a térdízülettel van összefüggésben.
        A javaslatom: amennyiben panaszai változatlanok, térdtükrözés történjen, melynek lényege, hogy egy bevezetett kamera segítségével át tudjuk nézni az ízület egészét, látjuk, hol a baj és speciális műszerek segítségével orvosolni tudjuk a problémát. a térd két oldalán 1-1- cm-es metszést ejtünk csak, 1-2 napos kórházi tartózkodás után hazabocsájtható.

         

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 20:47:10; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 06:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: