• Ülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

            A problémám az, hogy ha ülök vagy fekszem, akkor valami kicsúcsosodást érzek alul a fenekem jobb oldalán. Mintha valami kemény dolgon ülnék azon az oldalon. Álló helyzetben csak néha érzek egyfajta bizsergést. Nem tipikus fájdalom, inkább kellemetlen érzés.Kézzel nem vettem észre különbséget a két oldal között. Nem tudom, hogy problémám ortopédiai jellegű-e, vagy valami bélrendszeri dolog. Tavaly nyáron elég nagyot estem, hosszú ideig sántítottam a jobb lábamra, aztán lassan elmúlt.  Sajnos orvoshoz nem fordultam. Most külföldön tartózkodom, ezért kérném a segítségét, hogy tisztában legyek a dolog súlyával.

        Köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a ülőcsont témában

        Tisztelt kérdező!

          Elképzelhető, hogy az eséskor a jobb oldali ülőcsonton létrejött egy törés, s ennek gyógyulása folyamán érzi ezt a jelenséget.Fenékre eséskor gyakrabban törik a farok-ill. a keresztcsont, de ebben az esetben a fájdalom középen van. Lehet, hogy nem volt törés, egy erőteljes zúzódás hatására csontkinövés is létrejöhet. Mindezek tisztázására rtg felvétel készítése elengedhetetlen, addig is javasolom ülőpárna használatát, vagy úszógumin való üldögélést, mely nem engedi a csontra gyakorolt nyomást az ülőfelületen.

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus

        Tisztelt Kérdező!

        Ez az egész kidudorodás, fonákérzés lehet, hogy a baleset következtében maradt vissza. Ilyenkor nagyon gyakran sérül a farokcsigolya, vagy a csigolyák közötti kis ízületek elmozdulása kapcsán a csigolyák előre-hátra eltolódhatnak egymáshoz képest. Ez akár a kilépő ideggyökök nyomásához is vezethet.
        Mindenestre ha a fájdalom tartós, akkor érdemes volna egy ágyéki és keresztcsonti szakaszt is magában foglaló rtg vizsgálatot végezni, illetve egy reumatológiai vizsgálatot.

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:49:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: