• Vállizület tokozódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Anyukám ma volt a rheumatológiai szakrendelésen, ahol azt mondták nagyon csúnyán le van tapadva és be van tokozódva a válla. Idegosztályon már feküdt vele, kapott minden féle infúziót, fizokót, lézert, de semmi sem használt. Még csontkovácshoz is járt eredménytelenül. Ma megadtak neki a megyei kórházba egy nevet, hogy menjen el oda, és altatásban felszakítják a vállában lévő letapadásokat.

        Az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes ez, mit is jelent pontosan, és hogy előreláthatólag bent kell-e maradni a kórházba, vagy aznap hazaengedik?

        Köszönettel

        Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a vállízület témában

         Kedves Ági!

         Maga a beavatkozás nem veszélyes, tudományosabb nevén bemozgatásnak hívják, mellyel valóban jól lehet oldani a vállízületi tapadásokat. Mivel ez igen fájdalmas beavatkozás lenne, ezért végzik altatásban. Nem biztos azonban,, hogy ez elegendő a "kopott", degeneratív váll gyógyításához, ez kiderül kontroll vizsgálatok alkalmával, ha szükséges, műtéti beavatkozást kell végezni.A bemozgatás után fontos az aktív válltorna!

         

        Üdvözlettel: Dr. Juhász Csaba, traumatológus


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-24 22:51:54; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: