• Csípőprotézis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39 éves vagyok. A következő betegségekkel vagyok kezelve: M1660, M8705, M9610, M5440, M2450, K5190, F4120. Csípőprotézis beültetését javasolják mert fájdalmaimat nem tudom igazán elviselni. Furcsa mód, hogy a térdem fáj igazán. Milyen protézistjavasol? Eddig volt két megelőző műtetem mindkét csípőnél(decompressioet aut. spong plastica cap.fem l.d symphoni) Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Kovács Pál

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőprotézis témában

        Kedves Pál!

         A megelőző műtétje a combfejelhalás kezdete miatt történt, ami előrehaladt, s ez okozza panaszait. Ilyenkor, ha állandósul a fájdalom, mozgási nehézséget okoz, protézist kell beültetni, alapvetően ennek 2 típusa van, a cementes és a cement nélküli, az ön korában  a cementes változatot alkalmazzuk leginkább, de ez a csont állományától is függ, melyet rtg felvételen látunk.Ezzel a protézissel hamarabb megkezdhető a terhelés, természetesen fokozatosan és kezdetben segédeszközzel.

         

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 20:43:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: