• Nagy a gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő!16 éves vagyok és a lábam nem éppen olyan mint amilyennek lennie kellene.a nagy lábujjam mindkét lábamon befele fordul és emiatt hatalmas bütykök is nöttek a lábamra.ezzel csak annyi a problémám hogy nagyon fáj ha lábujj hegyre állok bármilyen cipőt sem tudok felvenni.testnevelés óra alól is felmentettek mert huzamosabb ideig ne mtudok futni hogy ne fájjon.ugrálni meg plána nem tudok rajta.az lenne a kérdésem hogy ezzel a problémával én mit tudnék tenni?ortopédián voltam aki annyit mondott h egyik csontom hiányzik a lábujjamból.ha műtétre kerülne a sor akkor meddig tart a gyógyulási idő?milyen kockázatokkal jár a műtét?mi történik egy ilyen műtét során? köszönöm előre is a válaszát: Emma

        WEBBeteg szakértő válasza a bütyök témában

        Kedves Emma!

         A hegyes orrú cipők viselése igen hamar okozói a bütyök kialakulásának.Ha ilyet visel, cserélje le szélesebb orrúra. A műtéttel kapcsolatban azt tudom tanácsolni, hogy ennek mérlegelésekor meg kell pontosan vizsgálni, milyen a bütyök "nagysága", rtg felvételen bizonyos szögekből következtetünk arra, hogy kell-e és milyen típusú műtét.
        Bármelyik műtét után 6 hét tehermentesítés szükséges, ez idő alatt lell elérni a fokozatos terhelést, 6 hét után már tornázni, sportolni is lehet.

         Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-15 20:21:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: