• Recseg ropog a nyakam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves dr nő-úr!fogalmam sincs mi lehet a bajom,már egy ideje ha forgatom a fejem recseg ropog a nyakam.mintha surlódna és eléggé fáj.már a grincem is fáj,és olyan mintha mindig ki akarna roppanni a "jobb szárnyamnál"dec.6.án iszonyat szédüléssel ébredtem(TERHESSÉGEM UTOLSO NAPJAI VOLTAK)bevitt a mentö.mindent rndben találtak.nem is vizsgálgattak,pedig panaszkodtam..de kingedni nem engedtek.rettegve vártam a szülést,mrt nemtudtam mi bajom,szédelegtem,és furcsa pántszerü érzést éreztem a homlokomon.hol jol voltam hol nem.aztgondolták szórakozom.14.én megszületett a kisbabám,és én változatlan állapotban kerültem haza.otthon még várt két gyermekem 4éves és 2éves.én 30 vagyok.férjem dolgozik,nagyon rossz ez a bizonytalanság,hogy nemtudom mi bajom lehet,lehetett volna,de mégsem vizsgáltak ki.nemtuom már depressziós is vagyok,ugyérzem nincs idöm semmire.kapkodok,remegek.egész nap a gyermekeimé vagyok(ami nem baj)csak sok ez igy,mert idegilg kiborultam.félek és nem szabaulok a gondolattol hogy estleg agydaganatom van.panaszaim:szédelgés(nem mindig)hirtelen fejforditásnál enyhe szédelgés.álmosság fáradékonyság(2.5 honapos a babám keveset alszom)homlokon pántszerü érzés,ez dec.ben volt kb2hétig,majd most ujra van 3napja.kérem segitsen,edjon tanácsot hova merre fordulhatnék,esetleg valami megnyugtatot mondani agyaganat kizárására.válaszát elöre is köszömöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki csigolyák témában

        Kedves Kérdező!

        Az, hogy a szédülés a fej illetve testhelyzetváltoztatásra fokozódik, illetve, az, hogy nyaki gerinc fájdalma van, arra utalnak, hogy nagy valószínűséggel nyaki gerinc eredetű szédülése van, nem pedig agydaganata. A nyaki gerinc eredetű panaszokért a terhesség utolsó honapjaiban a szövetekben felhalmozódó víz a felelős, meg valószínűlg a nyaknak kényelmetlen pozícióban történő alvás. Végezzen rendszeres nyaktornát, masszíroztassa meg esténként a gerincét és használjon gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású krémet a masszírozás alatt. A depressziója ellen tegyen azzal, hogy esténként szervezzen a férjével akár otthonra közös programot, időnként mozduljanka ki otthonról kettesben.

        Üdvözlettel:   Dr. Bessenyei Mónika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-12 15:11:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 07:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: