• Lábujj zsibbadás mitől lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! Kb. 2 hónapja reggelente, amikor felkelek a jobb oldalon a két középső lábujjam olyan, mintha elzsibbadt volna. Csak néhány másodperc, de nagyon zavaró. Fél éve, futás közben meghúzódott a combom, ami nagyon fájdalmas volt, alig birtam menni, főleg lépcsőzni. Vagy esetleg az is lehet probléma, hogy jobb oldalon a nyakamnál egy ér (legalábbis én úgy gondolom) fáj, ha  elfordítom a fejem. Néha már annyire fáj, hogy az egész karom, hátam fáj tőle.  Lehet ez annak a következménye? Kihez forduljak ez ügyben? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A lábzsibbadását nem hiszem, hogy a futás közben ért sérülése okozza, illetve a nyaki fájdalom sincs azzal összefüggésben. A lábujjak zsibbadása lehet attól, hogy éjszaka úgy fekszik, hogy elnyomja valamelyik ideget. Ha napközben, terhelésre ilyen panasza nem jelentkezik, akkor minden valószínűség szerint csak a rossz testtartás állhat a háttérben. Éjszaka nagyon gyakran fáj a visszeres láb is, de az napközben terhelésre szintén jelentkezik. Derékfájdalom is kisugározhat erre a területre. Elsőként azt ajánlanám, hogy próbáljon meg gerinctornát, a nyaki és a deréktáji szakaszt is mozgassa meg rendszeresen, illetve masszírozást, esetleg úszást. Ha erre nem javulnak a panaszok, akkor keresse fel háziorvosát!


        Tisztelettel: 

         Dr. Szamosi Szilvia


         

         


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-03-08 21:35:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:52

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: