• Betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!Öt hónapja teljesen abbahagytam a dohányzást,több mint 25 év után.Azóta teljesen megváltozott a szervezetem.A tüdőm sokkal tisztább,nem fulladok,viszont rengeteg sötét váladék jön fel köhögés után,hozzáteszem,már nem köhögök "csúnyán"!De sajnos azóta nagyon fáj a bal vállam,a bal kezemet ha oldalra felteszem nagy fájdalommal jár,de a munkahelyemen fizikai munkánál pl.liszteszsák felemelése/50kg/nem okoz gondot,de amikor otthon pihenek a kinyújtott kéz is éktelenül fáj,valant alvás közben sokszor elzsibbad a bal oldalam.Nem iszom egyáltalán alkoholt!,de kávézom,mivel állandó éjszaka dolgozom.Mit lehet a betegségem?Köszönöm előre is megtisztelő válaszát!Maradok tisztelettel Szabó Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagfájdalom témában

        Tisztelt Szabó Zsolt!

        Ha komoly gond lenne a vállízületével, vagy nagyon el lenne meszesedve, akkor a liszteszsákot biztosan nem tudná felemelni, vagy legalábbis nagy fájdalmak árán. A zsibbadás, fájdalom hátterében inkább egyéb dolgokat kellen kizárni. Nyaki gerincprobléma, gerincsérv, egyéb a kéz beidegzésében szereplő idegek bántalmát.  Pl. teniszkönyök is okozhatja a fájdalmakat, ha megterhelő fizikai munkát végez. Ezen kívül, mivel erős dohányos volt, mindenképpen ki kell zárni artériás érszűkület, vagy keringési zavar lehetőségét. Meg kell nézni, hogy az érintett oldalon jól tapintható-e a radialis pulzusa, van-e esetleg vérnyomáskülönbség a két kar között, szoktak-e elkékülni, elfehéredni a kézujjak. Kérje háziorvosa segítségét abban, hogy reumatológiai, vagy angiológiai szakrendelésre irányítsa.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-07 19:04:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: