• Izomszakadás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr !

        35 éves férfi vagyok,hetente eljárunk régi kollégák este munka után futballozni.Két hete egy lövésnél kaptam egy erős rúgást a támaszkodó  bal lábam hátsó,vádli alatti részébe.Ekkor erős fájdalmat éreztem,majdnem egy hétig csak sántikáltam.A következő héten pár fájdalomcsillapítóval(algopirin) és  krémmel(algoflex) elmentem a következő meccsre,nem is volt semmi gond.Három napja viszont viszonylag nagy kiteredésű véraláfutás jelent meg a fent említett területen,azóta fáj,ismét sántikálok,holott nem ért újabb sérülés.Borogatom,kenegetem algoflex-szel,de nem javul,talán romlik is.Kérdésem:milyen kezelést tudna javasolni?

        Köszönettel és tisztelettel:

        Smid Mihály

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsérülés, hematóma témában

        Kedves Mihály!

        Lehet, hogy sajnos korai volt ismét beállnia és terhelnie a sérült területet. Ha nagy kiterjedésű haematoma van, akkor az csak nagyon nehezen, több hét alatt fog felszívódni. Jegelni kell, illetve meg lehet próbálni SP54 drage, vagy kenőcs használatát. Vigyázni kell azonban, mert ha nagy kiterjedésű, illetve láz jelentkezik, akkor nagy a beolvadás, azaz a tályogképződés esélye, ilyenkor antibiotikum szükséges, vagy bizonyos esetekben sebészileg fel kell szabadítani a területet, le kell bocsájtani a haematomát.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-06 21:17:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: