• Perthes-kór

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        A 7 éves kisfiamnál tavaly májusban állapítottak meg Perthest. Novemberig romlott az állapota, azóta járógépet használ. Hetente 2-szer úszik és 3-szor csípőtornára jár. Szeretném megkérdezni, hogy ezen kívűl valamilyen gyógyszerrel vagy étrendkiegészítővel nem-e tudnánk meggyorsítani a gyógyulást. 2 hete voltunk ellenőrzésen, a mozgása javult. Mennyi idő a gyógyulás, ha már elkezdett javulni? Mivel tudnánk még segíteni?

        Válaszát előre is köszönöm Szilágyiné.

        WEBBeteg szakértő válasza a perthes-kór témában

        Kedves Szilágyiné!

        Sajnos gyógyszeres kezelésről nincs tudomásom, ami hatékonyan segítene. A Perthes kórnak több stádiuma van. Először ismeretlen okból a combcsont feje feltöredezik, elpusztul, majd később a csont újraképződik, azonban nem lesz tökéletes az alakja és a szerkezete. Alapvetően a járógéppel veszik le a terhelést a csípőízületről, valamint a tornával lehet az ízület mozgását  megőrizni. A gyógyulás elhúzódó, sokszor éveket vesz igénybe.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-06 21:14:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó