• Nagyon fáj a lábam, mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Már évek óta fáj a lábam, orvosnál nem voltam vele (az orvosom elbagatelizálja minden betegségemet). A lábaim főleg a térd hajlatban fájnak, iszonyatosan. Nem tudok sokat ülni sem mert akkor alig bírok felálni. Állni sem tutok hosszabb ideig mert akkor bedagad a bokám. Ludtalpam van és boka sülyedésem is melette. A lábaim a térd hajlatban néha annyira fájnak hogy el zsibbadnak és már csak azt érzem hogy zsibognak ekkor a párom jól meg gyúrja őket és jobban érzem magam tőle. Volt már ez a kezemben is de a lábamra jellemző főleg ez. Török ülésben pl.: 5percnél továb nem tudok ülni a lábam miatt. Fontos a válasz mert a munkahelyen sokat kell álnom 6órát majd 6órát ülnöm mert 12órában dolgozom.Kérem kérdésemre az e-mail címemre válaszoljon Fontos!!!!! Köszönettel: Elvira

        WEBBeteg szakértő válasza a lábfájás témában

        Kedves Elvira!

        A térdhajlatban jelentkező fájdalmának sokféle oka lehet, ahhoz, hogy megmondhassuk nagy valószínűséggel mi okozza, részletes vizsgálatok szükségesek. A lábdagadás, zsiborgás, fájdalom együttesen leginkább vénás keringészavarra jellemző. Ha sokat lógatja a lábát, illetve gyengébbek az érfalak, akkor visszeresség alakulhat ki. Természetesen ízületi probléma is lehet, térdízületi kopás, vagy ahogy írja a ludtalpnak is számos vonzata lehet.
        Fontos lenne, hogy ha lógatni kell a lábát, akkor is próbálja meg befáslizni, vagy rugalmas harisnyát  hordani, illetve Venoruton géllel lehet még bemasszírozni a lábát., és naponta tornáztatni.  A ludtalp miatt betét használata javasolt. Ha ezek nem használnak, mutassa meg reumatológusnak a lábát!

        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-06 20:33:32; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: