• Gerincferdüléstől?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Hosszabb rövidebb ideje fáj/nehéz a térdem és a vádlim környéke, vmint a zsibbadt a kisujjam egy ideig, de ez kezd megszűnni. Éjszaka még érezhető néha. A kérdésem az lenne, hogy gerincferdülésre visszavezethetőek-e ezek a tünetek? (Tavaly nyáron mutatták ki, azóta rosszabodott, ugyanis a hátam és a derekem rendszeresen fáj.) Voltam már a háziorvosomnál, xanaxot írt fel és pihenést javasolt...de nem javult sokat az állapotom. Érdekesnek találom, hogy mozgáskor pl. 20-25 perc séta után nem fáj, de ha pihentetem akkor rosszabb. Mi lehet a gond?

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincferdülés témában

        Tisztelt Kérdező!

        A gerincferdülésnek nagyon sokféle következménye lehet, hiszen a gerinc képezi a szervezet vázát, így ennek eltérései kihatnak a többi mozgásszervre is. Ugyanakkor a fent említett tünetek nem gondolom, hogy emiatt vannak. A térdízület fájdalma leggyakrabban porckopás, megerőltetés következménye, illetve a térdhajlatban Baker cysta is okozhat fájdalmat, a nyáktömlőnek a gyulladása. Ezen kívül meszesedések, csontkinövések is járhatnak jelentős fájdalommal, de ezek inkább mozgásra erősödnek.


        Azt gondolom, hogy nem a Xanax a megoldás a problémájára. Próbáljon meg rendszeresen tornázni, mert a rendszeres, nem megerőltető mozgás a porc- és csontképzést is segíti, fájdalom esetén pedig nem szteroid gyulladáscsökkentőt, pl. Cataflam, Aflamin, Diclofenac, Voltarent próbáljon meg bevenni. Ha ezekre sem szűnik a panasz, tartósan fennáll, forduljon reumatológiai szakrendelés orvosához, ahol a diagnózis függvényében a további teendőket megmondják.


        Tisztelettel: 

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


           


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-09 15:02:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 13:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: