• Részleges bokaszalag szakadás utáni probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Másfél éve volt egy részleges bokaszalag szakadásom. Egy hét fekvő gipsz és négy hét párnázott merevítő. Két dolgot is észrevettem a gyógyulás után:

        1., Guggoláskor a sérült lábam nem hajlik annyira be mint az ép (nem vészesen, de nem megy könnyen a guggolás :) )

        2., Megeröltető mozgás után  a sérült lábam láthatóan pirosabb, mintha azt jobban igénybe vette volna a mozgás...

        1.-es ponttal kapcsolatban érdemes még ennyi idő után valamilyen orvoshoz fordulni vele vagy éljek vel? A második problémát okozhatja valamilyen érelzáródás? hozzá kell tennem, hogy a sérült lábam belső oldalán a visszér ki van dudorodva. Ez kapcsolatban állhat a második problémával?

         

        Köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a bokaszalag szakadás témában

         Tisztelt kérdező!

          Feltételezem, hogy a részleges szalagszakadás a külboka felőli oldalon volt, mert itt a leggyakoribb. A kezelési stratégia a leírtak alapján korrekt volt. A rögzítés és a gyógyulás alatt a szalag zsugorodik, ez okozza gyakorlatilag mindkét panaszát.Egyben ez azt is jelenti, hogy gyógyult a szalagszakadás, de tömöttebb, kissé rövidebb lett, emiatt nem teljes a guggolás és megerőltetésre egy heges képlet érzékenyebb, mint az, ami nem sérül meg.
        A tanácsom az, hogy fizikai megerőltetést a sérült bokáját illetően mindig fokozatosan, és ne hirtelen végezze.Gyakran történjen az aktív mozgás mellett saját maga által végzett passzív is.Ha úgy érzi, hogy panaszai fokozódnak, ill. nem szűnnek, fiziotherápiás kezelés lehet szükséges, beleértve a gyógytornát is.

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-26 19:57:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 11:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó