• Éjszakánként zsibbad a bal kezem.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelet Doktok Úr/Nő!

        Már két-három hónapja minden éjjel zsibbad a bal karom általában 22 óra körül felkszem le aludni és a fájdalom 2-3 óra körül jelentkezik, utánna már aludni is alig tudok.Van egy sportorvos ismerősöm aki ropogtatásos,csontkovács szerű kezelésben részesített már háromszom mondván, hogy a nyakamnál le van tapadva valami és ez okozza.A kezelések hetente egyszer vannak után pár napig nem jelentezik olyan aktívan a fájdalom,de utánna megint intenvíven fáj és zsibbad.

        Hallottam a vitaminforrás internetes oldalról ott kitöltöttem egy vitamintesztet ami a kiértékelés után kimutatta, hogy kevés vitamin van a szervezetemben.Ezt főleg avval magyarázták, hogy Crohn-beteg vagyok és a szervezetem nem tudja olyan mértékben raktározni a vitamiokat mint másnak.

        Milyen vitamint tudnának javasolni és a kézzsibbadás mivel szüntethető meg?

         

        Segítségüket előre is köszönöm Sipos Anita

         

        WEBBeteg szakértő válasza a végtagzsibbadás témában

        Kedves Anita!

        Bár a vitaminhiány okozhat neuropathiat, ezáltal zsibbadásos panaszokat, mégis ez a ritkább forma. Ha a nyaki gerinc masszírozására megszűnik a fájdalom átmenetileg, akkor inkább azt javaslom, hogy a továbbiakban rendszeres nyaki gerinctornát próbáljon meg, naponta 3 alkalommal, illetve tovább a masszírozást. B vitamin pótlás emellett megpróbálható.

        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-04 14:37:50; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: