• Ortopédia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő ,Dr Úr!

        A  kolleganőmnek csontkinővése van a  mindkét sarkán (sarkantyú ?) ,nagyon rossz látnom, hogy alig tud menni! Decemberben volt sugárkezelésen, és az előttevaló évben is, akkor jó volt neki, most semmi. Nagyon nagyok a fájdalmai, alig tud menni. Csak a műtét segíthet rajta?Vagy van valami más megoldás is?

        Köszönettel : Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a saroksarkantyú témában

        Kedves Ági!

          Feltételezem, hogy a sugárkezelés előtt történt röntgen felvétel.A csontkinövés és a saroksarkantyú között minimális ugyan, de különbség van. Lényege mindkettőnek ugyanaz tünettani szempontból, hogy álláskor és járáskor fájdalmas. Nem tudom, hogy visel-e erre speciális cipőbetétet, ha nem, akkor tegye meg/orthopéd szakorvos felírja/. Előrehaladottabb esetekben, amikor már a betét sem segít, rövid ideig alkalmazandó steroid inj. adása jöhet szóba, de ez csak tüneti kezelés, csillapítja a fájdalmat.Egy rövid műtéti beavatkozással megszüntethetők a panaszok.A műtét után egy kb.4 cm-es heg marad csak meg a sarok belső oldalán.

         Dr. Juhász Csaba

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-23 10:34:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó