• Kemény csomó van a talpban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

         

        Körülbelül fél éve, a bal talpamban, a nagyujjamtól a sarkam felé haladva, a bütyök talp felöli részén, kemény csomó képződött, amely egyre nagyobb. Mostanra kb.1,5 cm átmérőjű.

        Elmentem a sebészetre, de az orvos elküldött, hogy nem ide tartozik a dolog, menjek az ortopédiára. Ott hónapok múlva adtak időpontot, viszont a csomó miatt el kezdett fájni a lábam. Van egy nyaki gerinc sérvem,  elképzelhető Ön szerint, hogy attól képződött ez a csomó?

        Várjak a vizsgálatra, vagy tehetek valamit?

        Válaszát előre is köszönöm.

        Üdvözlettel:

        Katalin

         

        WEBBeteg szakértő válasza a bütyökműtét témában

          Kedves Katalin!

          A nyaki gerincsérvéhez ennek semmi köze, a bütyök miatt van ott a csomó.A legjobb megoldás, ha elvégztetné magát a bütyökműtétet. Másik megoldás, hogy csak a csomót operáltatja ki, de ekkor megvan rá az esély, hogy ismét kiújul.Mivel műtét mindkettő, én a bütyökműtét elvégzését javasolom.

         Dr. Juhász Csaba


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-20 14:54:18; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 09:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó