• Mit várhatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        15 éve magasvérnyomással,8éve egész vastagbélre kiterjedő colitis ulcerosaval kezelt betg vagyok.Januárban többéve tartó panaszaim kivizsgálása nyomán kiderült,hogy súlyos discopathyam van.A gerincem S alakban elég jelentős mértékben elferdült.Az izületi fájdalmak a végtagokba is kisugároznak;néha a kezemet alig tudom emelni,máskor meg egy 70 éveshez hasonlóan csoszogva tudok vánszorogni.A colitis miatt fájdalomcsillapítót,gyulladáscsökkentőt csak a legvégső esetben vehetek be,mivel súlyos hasi görcsöket okoznak.A pihenés és a fizikoterápia valamelyest csökkentette a panaszaimat,de mihelyst visszamegyek dolgozni minden kezdődik előről.Ülő munkát végzek napi 12 órába,általában 2-3 nap egymás után.A 12 óra alatt maximum 2x5 percre tudok felállni.(Máv pénztáros vagyok és rendszeresen egy ember dolgozik).A colitis miatt is rengeteg kellemetlenség ér,nem akkor megyek WC-re mikor szükségét érzem (pedig sokszor pillanatok alatt tör rám a görcsös hasmenés);de ha nem eszem és nem iszom kivédhető.8 év alatt volt időm megedződni.A reumatológus javasolta,hogy munkaközben pihentessem még a gerincemet;sétaljak esetleg pár percre feküdjek le.Sajnos ez lehetetlen,sőt még elég természetellenes testtartásban kell ülni,a hely kialakítása miatt.Nagyon el vagyok keseredve,mert úgy érzem nem bírom teljesíteni,az elvárásokat.Főleg ha arra gondolok,hogy még 20 évig kell így dolgoznom;hiszen 45 éves vagyok.Néha már az öngyilkosságot látom az egyetlen lehetséges megoldásnak,hiszen a sok szenvedés és állandó rettegés az idegeimet is tönkreteszi.Elvégeztem egy felsőfokú képesítést nyujtó iskolát,hogy tudjak változtatni a helyzetemen,de a mai nehéz helyzetben nincs rá lehetőség.

        Köszönöm,hogy elmondhattam a panaszaimat.További jó munkát kívánok önöknek!Amennyiben van ötletük,hogy segíthetnék magamon kérem osszák meg velem!Üdvözlettel:Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Kedves Éva!

        Nagyon sajnálom, hogy ilyen lehetetlen helyzetbe került, de az orvos is csak akkor tud segíteni, ha közösen teszünk valamit az ügy érdekében. A fájdalomcsillapítók csak ideig-óráig nyújtanak megoldást, de talán a Contramalt tudnám ajánlani azokra az esetekre, ha nagyon erős a fájdalom. Ezen kívül meg kellene próbálni porcvédőt, izomlazítót is szedni. A gyógytornának a jótékony hatása pedig nem kérdéses. Ezt kellene elsajátítani gyógytornásztól, majd reggel és este munka előtt és után rendszeresen rászánni legalább valamennyi időt. Nyilván egyik sem tökéletes megoldás, de együttesen sokat használhatnak.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 19:37:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: