• Vállműtét szükséges?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések


        T. Doktornő ill. Doktor Úr!
        Fél éve táskacipelés közben meghúzódott a vállam. Okt.-ben kaptam UH-kezelést és izomlazítót, a röntgen semmit az UH viszont részleges subscapularis in-szakadástállapított meg. Jártam és járok gyógytornára, kaptam 3 szteroid injekciót, de a vállam továbbra sem tudom felemelni 100 foknál fentebb. Az MR eredménye nem mutatott kifolyadékot, ödémát, pathológiás lágyrészképletet, viszont az acromio-clavicularis izületben arthosisra utaló jeleket igen és a tuberculum maius területén egy 4 mm-escystosus eltérést is. Itt is látható volt a musc. subscap. részleges szakadása. Most kaptam Meloxicamot, és ha két hét múlva nem javulok, kitisztítják.
        Ha nincs folyadék, az esetleges műtét során mit tisztítanak ki és kell-e műtét egyáltalán? Más módon nem jöhet rendbe? 50 éves vagyok.
        Köszönöm válaszát: Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a vállízület témában

        Kedves Éva!

         A vállánál egyrészt traumás izomszakadás lépett fel, másrészt pedig a kopás  Illetve a chronicus gyulladás következtében "befagyott" a válla, azaz letapadt az ízületi tok, ezért nem mennek a mozgások. Úgy gondolom, ha az eddigi terápiák nem voltak hatékonyak, akkor a műtét jön szóba. Arthroscopos módszerrel van lehetőség, hogy egyrészt az elszakadt izmot helyreállítsák, másrészről fel szokták tölteni átmenetileg a vállízületet folyadékkal, és kimozgatják a vállat, oldják az összenövéseket.

        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-15 23:00:45; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 10:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: