• Térdfájdalom mind a két térdben térdelés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        már dec.22-tol probléma van térdemmel. aznap letérdeltem, és ahogy álltam fel, fájt a térdem. így volt 2 hétig, 2 hét után elkezdett fájni másik térdem is. Begyulladt, égo érzés és fájt, alig birtam járni. Ezidoben meg voltam fázva, térdem is megfázott, és azután jottelo ez a probléma, hogy már mindkét térdem fájt és begyulladt.Kozben persze voltam ortopédnál, aki ránézésre azt mondta operálni kell. Nem kért semmi kivizsgálást, még rontgent sem. Mikor másodszor visszamentem (akkor mindketto fájt már) kikonyorogtem hogy kuldjon rontgenre. A rontgenfelvétellel elmentem másik ortopédhoz. O menézte, és azt mondta ott minden rendben, de akkor annyira fájtak már a térdeim, kaptam 1 botot, csak azzal tudtam járni. Kozben kivizsgálták véremet, reumára is. Sem gyulladás sem semmi mást nem mutatott ki, minden rendeben a véremmel. Azota egy harmadik ortopédhoz fordultam, mert nem javult a helyzetem, de gyogyszerem sem volt semmilyen. O végre írt ki condorsulf tablettát. 1 hét után megint sokat romlott, már csak 2 bottal tudok járni. Elkezdett nagyon remegni térdem, bedagadt az egyik, amellyel eredetileg is volt a probléma. Továbbá nem tudtam megtartani egyensúlyt, folyton úgy éreztem hanyatt vágódok. Nem bírtam megállni lábamon. A condorsulf szedésétol 2 héttel visszamentem kontrollra, és akkor kaptam injekciot térdembe. Nos azota kicsit jobb lett, nem fáj annyira a térdem, de be van továbbra is dagadva, és térdtol lefelé totálisan el van zsibbadva a lábam, hideg, és néha alig tudok ráálni. Néha alig érzem a lábam térdtol lefele. és még olyan nagy nyomást érzek benne. Szeretném megkérdezni mitol lehet ez az egész, mert félek ha nem javul, azt mondták artroszkopiára kuldenek, és félek hogy nincs is mit operálni. Ja, persze be vagyok jelentkezve mágneses rezonanciára is, de csak március 11-re kaptam termínt. Nem tudom ki e bírom addig.  Még annyit, hogy csak 37 éves vagyok és eddig soha semmi nem volt térdemmel. Kérem írják meg mi segíthetne rajtam, vagy hogy mitol lehet ez az egész, mert már nagyon idegesíto ez a z állapot. Koszonom szépen

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdpanaszai hátterében többféle eltérés állhat. A leírás alapján nem tartom valószínűnek, hogy traumás eredetű az eltérés. Mindenesetre az MR vizsgálat fontos lesz ennek eldifferenciálásában, mert  ha netán a letérdepelés következtében a porc sérült, azt látni fogja az MR. Ebben az esetben valóban a műtét lesz a megoldás.

        Azonban a változó mértékű duzzanat, mindkét térd érintettsége inkább arra utal, hogy itt egy gyulladás van az ízületeknél, még akkor is, ha ez a véreredményekben nem tükröződik. Elképzelhető, hogy ez egy reaktív ízületi gyulladás, azaz a felső légúti fertőzés kapcsán jelentkezett. Ezek lefolyása változó, de a gyógyulás elég hosszadalmas is lehet, akár fél-1 év.  Vannak olyan betegségek is, amelyek nem mutatják meg rögtön magukat, tehát később tudjuk csak diagnosztizálni, amikor egyéb tünetekkel kiegészülnek. Lehet ilyen pl egy pikkelysömörhöz társuló ízületi gyulladás, vagy az SPA nevű betegség, melynél a gerincoszlop is érintett, de társulhat térdízületi gyulladás is. A kezelésben gyulladácsökkentőket (nem szteroid és szteroid) kell adni, és reumatológusnak rendszeresen követni kell.
         
        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-15 22:55:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 15:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: