• Ízületi gyulladás vírusfertőzés miatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő !

        Némi születési csípő rendellenességgel, illetve kb. 25 éves korom óta rendszeresen ízületi problémákkal küzdök. (Térdízület, bal csípőízület, egy-egy kézízület.) Jelenleg egy hete fáj a bal forgóm, mozgásra nagyon fájdalmas-merev, ezenkívűl hőemelkedés és hasmenés a tüneteim. A körzeti orvos szerint ez egy virusos fertőzés, melyet ágynyugalommal és fájdalamcsillapítóval kezelünk. Kérdésem: valóban lehetséges, hogy vírusfertőzés útján is begyulladhatnak az ízületeim ?

        Köszönettel,

        Zitu

         

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás, vírusfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban lehetséges, hogy vírusos, bakteriális fertőzések következtében ízületi gyulladás alakul ki. A leggyakrabban érintett területek a csípők, térdek, kéz kisízületek. Ennek kezelése a nyugalomba helyezés, és nem szteroid fájdalomcsillapítók szedése, ha nagyobb mennyiségű folyadék, erőteljesebb gyulladás alakul ki, akkor szteroid is megpróbálható óvatosan.

         

        Tisztelettel:


         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-15 23:10:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: