• Mozgásszervi megbetegedés.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A bal csipőn vele született coxa vara észlelhető,dg:coxartrosis incip.L.S.coxa vara.

        cong.1.s.min.grad spodil.A bal femurnyak varus állású,artrosis th.l.s.A bal oldali csipő

        abd-ja,rotációja1/4-el beszűkült.Ez a "felfedezés"2001-ben volt,addig nem lett orvo-

        solva.Mindig fájt,azt hittem ez tremészetes.Most már az őrület határán vagyok

        olyan nagy,hatalmas afájdalmam.

        Nagyon rettegek a műtéttől,mivel 3 nagyműtétem volt. és 5 kisműtétem,mind altatásban.Az orvosom szerint az altatógáz tönkretette a tüdőm egy részét,vala-

        mint a májamat.Szivbeteg,diabeteszes vagyok.Szeretném igazán megtudni ,mi

        volna a helyes megoldás ,hogy  fájdalmam mérséklődjón?

        Erre kérném jaslatát:Tisztelettel:Marika

        WEBBeteg szakértő válasza a coxa vara témában

        Kedves Marika!

        A coxa vara deformitás általában veleszületetten jelentkezik csontosodási zavar következtében. A probléma lényege, hogy a combcsont feje és a combcsont által bezárt szög a normálisnál kisebb mértékű. Ennek következtében másodlagosan jönnek létre a csípőízületben eltérések, a beteg sántít, megrövidül az alsó végtag, elkopik a csípőízület. A megoldás alapvetően műtéti. A műtét szükségességét ortopéd orvos dönti el, attól függően, hogy mekkora a szöglettörés, a sántítás, és a fájdalom, csípőízületi kopás. Az egyéb gyógytornának, fizioterápiás kezelésnek a megelőzésben van szerepe.
        A műtéti alkalmasság elbírálását bízza aneszteziológusra, a megfelelő belgyógyászati-kardiológiai kivizsgálás után felmérik a műtéti rizikót.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-18 19:19:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: