• Van megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009. január elseje óta küszködöm a jobb kézfejemből, nagyujjamból kiinduló fájdalomtól. először csak ínhüvelygyulladást állapítottak meg, Rheosolont és kenőcsöt adtak, aztán trombózisgyanúval kezdtek vizsgálni, ami végül nem igazolódott be. a fájdalom maradt, így az augmentin duo mellé rantudil retard tablettát kaptam, plusz injekcióban gyulladáscsökkentőt. Ez sem használt, ezért a reuma orvos elküldött ortopédiára, ahol dipropos+lidokain szurival kezdtek kezelni, mind a kezem alsó részén és a könyökömben. ínhüvely+teniszkönyök. a szurik után sem javult, még mindig dagadt, a mozdulatok nehezek. jelen pillanatban fizikótherápiára járok, de nem érzek változást. két kisgyermekem van, 2 hétig tudtam csak betegállományban lenni. van megoldás? olyan, amitől nem készül újra ki a gyomrom, ami igazi megoldást jelenthet???? kösznöm szépen, hogy leírhattam.

        WEBBeteg szakértő válasza a ínhüvelygyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ínhüvelygyulladás kezelése időnként egészen hosszadalmas lehet, kitartást igényel mind az orvos, mind pedig a beteg részéről. Az acut szakaszban a nem szteroid gyulladáscsökkentők szedése, esetlegesen gipszsínes rögzítés fontos, illetve a szteroid injekció lokálisan.  Ezen kívül alkalmazhatók még gyulladácsökkentő kenőcsök, esetleges antiphlogisticus (gyulladácsökkentő) pakolás éjszakára. Ugyanakkor sajnos átmehet a gyulladás ún. chronicus formába, amikor a fizioterápia, erre nem reagáló esetben  terápiás rtg besugárzás jön szóba, vagy hegesedés esetén műtét.
        Úgy gondolom, hogy próbálja meg amennyire lehet maximális nyugalomba helyezni, gyulladácsökkentővel lokálisan kenni. A Diclofenac tartalmú gyógyszer a legerősebb a nem szteroid gyuladásgátlók között, de emellett gyomorvédőt is érdemes szedni átmenetileg.

        Tisztelettel:  Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-10 18:52:41; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó