• Sarokfájdalom és viszketés terhességben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        26 eves vagyok es 31 hetes terhes, ez a masodik terhessegem, az elso gyermekem 9 es fel honapos. Par napja szokatlan tuneteket eszlelek mindket sarkam kornyeken. Eros viszketest es fajdalmat. A fajdalom jarasra es nyomasra fokozodik, nyugalomban csokken, reggel es este erosebb, jol korulirhato, az Achilles-in tapadasa alatt, kb. 2 cm2-nyi teruleten. Nagyfoku viszketes kiseri a fajdalmat. Borelvaltozas nem lathato, csak enyhe borpir. Az elso terhessegemben nem volt ilyen problemam. Az elso gondolatom az volt, hogy a talpi fascia gyulladasa valoszinu, de annak tuneteinel sehol nem talalok viszketest, es a fajdalom helye esetemben feljebb van. Onnek mi a velemenye, mi lehet a problema? Varom szives valaszat, koszonettel; Panka

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokfájdalom témában

        Kedves Panka!

        A sarokfájdalmának legvalószínűbb oka vagy az Achilles ín gyulladása, tendinitise, vagy a plantaris fascia gyulladása, esetleg a sarokcsonton lehet csontkinövés, melynek következtében irritálja a környező képleteket. A viszketés valóban nem annyira jellegzetes, de a gyulladásos sejtekből felszabaduló anyagok következtében társulhat a gyulladáshoz.
        Pihentesse (már amennyire egy kisgyermek mellett ez megengedhető), kenje be gyulladácsökkentő kenőccsel, borogassa be. Valószínűleg 1 héten belül el fog múlni!


        Tisztelettel: 

         

         Dr. Szamosi Szilvia


         
         
          
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 08:41:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: