• Nyakmerevség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kivanok.

        A kerdesem az lenne hogy mar par napja nyakmerevsegbe szenvedek es neha zsibbad az arcom is. Mi lehet az oka?

        Elore is koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a nyakmerevség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Többféle oka lehet a nyaki merevségnek. A nyaki gerinc eltérései, meszesedés, porckorongsérv, vagy kitüremkedés a leggyakoribb. Ezen kívül  önmagában a nyaki izomzatban keletkezhetnek csomók, bekeményedik az izomzat. Ez lehet szimplán attól is, hogy éjszaka rosszul fekszik az ember, nem megfelelő a párna, vagy nyugtalanul alszik. Ezen kívül munka közben, ha nagy koncentrációt igénylő feladatot kell megoldani, vagy tartósan egy pozícióban tartja a fejét, szintén jelentkezhet nyaki merevség, fájdalom, ennek típusos esete, amikor valaki hosszú ideig számítógép monitor előtt ül. Ezek ellen rendszeres tornával, illetve masszírozással lehet védekezni. Végezzen naponta többször 5 perces gyakorlatokat, minden irányban lassan, végpontig mozgassa meg a nyakát., a kezekkel kicsit rá lehet segíteni.


        Tisztelettel:   

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 15:22:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 06:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: