• Ez a két betegség összefügghet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr.Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy mit jelent ez a meghatározás:Bör Bal lábszár lateráris oldalán 2 tenyérnyi területen ekzemiform exathémák láthatók.És van-e valami köze a gerincbetegségnek hozzá aminek diagnózisa :Lumboischialiga I.d. PHS.I.u. Scoliosis Hernain disci L.IV-V. Protrusio disci L.III-IV.  Tisztelettel.kecso57.

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi elváltozás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 2 dolog nagy valószínűséggel nincs összefüggésben egymással. A bal lábszárának oldalsó részén egy valószínűleg túlérzékenységi reakció, allergiás folyamat következténben ekzema szerű összefolyó foltok láthatóak. Erre gondolom, hogy javasoltak valamilyen szteroid tartalmú kenőcsöt.


        A gerincbetegségről a leírás: lumboischialgia=az alsó végtag irányába sugárzó derékfájdalom, l.d: jobb oldalt jelenti
        PHS=periarthritis humeroscapularis, befagyott vállízülete jelent, melynek oka nem mindig kideríthető, a lényeg, hogy letapa a vállízületi tok, behegesedik, emiatt az egész ízület mozgása beszűkül. Helyileg adott injekciókkal, erőszakos gyógytornával lehet kimozgatni, ha pedig semmilyen kezelésre nem reagál, akkor arthroscopos műtétet végeznek az ortopédusok, melynek során folyadákkal töltik fel az ízületet, és így oldják fel az összenövéseket.
        A scoliosis gerincferdülést jelent . A hernia disci=gerincsérv, LIV-V=lumbalis, azaz ágyéki IV-V-ös csigolyák közötii porckorong érintett. Protrusio=kiboltosulás


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-03 19:30:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: