• Gerincprobléma - érzéstelenítés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő ill. Doktor Úr!

         

        Kérdésem mind ortopéd, ideggyógyászati, mind aneszteziológiai irányba is szól.

        Az alábbi ortopéd státusszal rendelkezem. Mi a véleménye kaphatok szüléskor gerincbe érzéstelenítést? Érinti az a problémás területemet? Igazából mi is a bajom? Az eddigi orvosaim, nagyjából hasonló nyelven mondták el, de még mindig nem egészen értem:(

        Mivel most babát várok, az egyik legfontosabb dolog számomra, hogy kaphatok-e spinális vagy epidurális érzéstelenítést, mivel ortopéd javaslatra császárom lesz. Az ortopéd orvos szerint meg kell műteni a gerincemet szoptatás után. Valóban?


        "Vizsgálattal b.o. alsó végtagot kímélő járás, b.o. jelzetten poz. AV nyújtási próba, b.o mm. peronei, m. ext.hall.long., m.tib.ant. 4, egyebeket intact motorium, b.o. L.5 paraesthesia. Szabad csípőmozgások. Rtg. felvételen b.o. convex lumbalis scoliosis.

        Régebbi (2006) CT: Lumbo-sacralisan többszörös csontos fejlődési rendellenesség látszik. Félcsigolya képződés az L.V.-ösön ívzáródási zavar. Enyhe spondylosis, kifejezettebb kisizületi arthrosis."

        Köszönöm Válaszát!

        Bubianyu

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, epiduráli érzéstelenítés témában

        Kedves Bubianyu!


        Az altatás, vagy érzéstelenítés jellege az aktuális állapotától függ. Ezt az orthopéd kezelőorvosa tudja leginkább megítélni friss leletek birtokában. CT helyett MRI is készülhet szükség esetén, illetve korábbi leleteivel összehasonlítva ítélhető meg az állapotváltozás.
        Az ortopédián kiadott papírral kell majd a szülészorvost felkeresni, aki az intézmény aneszteziológusához fogja majd utalni. Itt fogják megbeszélni, hogy milyen érzéstelenítés jön szóba.
        Leletei arra utalnak, hogy a gerinc csontosodása zavart szenvedett a fejlődés során, ami zsibbadás és fájdalmat okozó idegi nyomást hoz létre. Emellett a gerincoszlop kisízületei is fokozottan terheltek, ami szintén panaszt okoz. A felvételeken látható leletet mind az ortopéd orvosnak, mind az altató orvosnak látnia kell majd.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 11:36:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: