• Arava kimosás cholestyraminnal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Szamosi Szilvia!

        A múlt héten írtam Önnek, 23 éves vagyok, 2 éve van RA-m és 1 éve szedek Aravát. 1hete hagytam abba a szedését, azt kérdeztem, hogy mi a módja a gyógyszer kiürítésének ha kisbabát szeretnék.

        Érdeklődnék, hogy utána tudott-e már esetleg nézni, hogya DEOEC gyógyszertárában van-e ilyen készítmény, hogyan lehetne megoldani a gyógyszer kimosását, hogy még idén vagy esetleg jövő év elején teherbe eshessek.Még azt is szeretném kérdezni, hogy problémásabb lehet-e terhességem az autoimmun betegség miatt, mint egy teljesen egészséges nőé? 

        Válaszát előre is köszönöm!

        Tisztelettel:B.Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a Arava, terhesség témában

        Kedves B.Anita!

        Azt szeretném kérni, hogy menjen vissza Szolnokra a kezelőorvosához, aki az Aravat elindította Önnek. A helyzet ugyanis nem olyan egyszerű. Mindamellett, hogy meg kell rendelni ezt a készítményt a kórházi/egyetemi patikának, terhességi szándék esetén kötelező a gyógyszer szérumszintjét is a kezelés után leméretni, mert nem vállalhatjuk a felelősséget enélkül, hogy objektíven megbizonyosodnánk a kimosás hatékonyságáról. Erre pedig úgy tudom, hogy Magyarországon nincs lehetőség, hanem talán Amerikába kell kiküldeni a vérmintát. Tehát elég sok utánajárást igényel, amit úgy gondolom, hogy a kezelőorvosának kell megtennie.
        Egyébként a terhesség az esetek 90%-ában nem problémásabb az RA-s betegekné, sőt bizonyos mértékű javulásmegfigyelhető spontán is a terhesség alatt, illetve kisebb a gyógyszerigény is.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 16:38:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: