• Csipőizületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Fiam ovodás, harmadszor van csipőizületi gyulladása.

        Létezik valami, amivel ennek kialakulását lehet csökkenteni, vagy elkerülni?

        Béres cseppet szed, mást nem. Előre is köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a csípőízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        Kisgyermekkorban leggyakrabban fertőzéseket követően alakul ki csípőízületi gyulladás, ún. reaktív formában. Ez néhány napig, esetleg 1-2 hétig tart, kis folyadékgyülem is lehet az UH-os vizsgálattal, és nem szteroid gyulladácsökkentők adására jól szokott reagálni. Későbbiekben, fiatal felnőttkorban pedig nagyobb eséllyel társul a gyulladás bizonyos gerincbetegséghez, ilyenkor genetikai meghatározottság is van. A megelőzés tulajdonképpen nem lehetséges, de a fertőzések lehetőség szerint időben megkezdett kezelésével talán csökken az esélye az ízületi gyulladásnak.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-28 16:44:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: