• Jobb lapocka alati időközönkénti hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő . most a feleségem (59) éves ,kérdéséreszeretnék válasz kapni . a röntgenlelet ezt irta. 2i Th és L-S gerinc felvétel. a csigolyákban nagyfokú diffus porosis van. A háti kyphosis kissé fokozott.A D VII-XII.csigolyatestek egészében laposabak. Durva spondylosis látható. A lumbalis lordosis fokozott. Itt is jelentős spondylishyta-kébződés van. A csigolyatestek,intervertebralis rések magassága megtartott. ------ Esőkérdésünk az lenne hogy mi okozhatta ezt a betegséget A második pedig az hogy mi erre a betegségre a leg aktivab gyogy mód tisztelettel köszönöm. Kiss Árpád

        WEBBeteg szakértő válasza a csontritkulás témában

        Kedves Kiss Árpád!

        A feleségének a röntgen leletében a lényeg, hogy csontritkulás állapítható meg, illetve meszesedés, meszes felrakódások. A csigolyák közötti rések, tehát ahol a porckorongok helyezkednek nem szűkebbek, így gerincsérvre utaló eltérés nincs.
        Mindenképpen javasolnám, hogy csontritkulás, azaz DEXA vizsgálatot kellene végezni a csontsűrűség mérésére, ha még ez nem történt meg. Ezt követően pedig a DEXA eredmény függvényében gyógyszeres kezelés szükséges. Aktív mozgás, torna is serkentőleg hat a csontképzésre, így ajánlható, de az elesés szempontjából veszélyes dolgokat kerülni kell, mert a törés kockázata nagyobb ilyen esetben.

         

        Tisztelettel: Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 15:08:33; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: