• vállfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor ÚR!

         

        Másfél hete jelentkezett először a vállamba, pontosabban a gyerekkori védőoltások helyén a fájdalom. Olyan, mintha egy tűvel véletlenszerűen böködnék belülről a bőrömet.Egész nap érzem, hol jobban, hol kevésbé. Éjszaka is felébredek rá néha, hogy feszíti vmi a bőröm.A hétvégén reggel arra ébredtem, hogy enyhén zsibbad a karom. A zsibbadás csak akkor jelentkezik, ha fekszem. A háziorvos nem igazán tudott mit mondani, ezért szeretném tudni, vajon mi lehet ez a fájdalom.

        Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a vállfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön által leírt tűszúrásszerű fájdalom inkább neuropathiakban, tehát perifériás idegi érintettség esetén szokott előfordulni, de az sem kizárt, hogy a vállfájdalom sugárzik ki arra a részre. Nyaki gerinc eltérések, sérv kizárása nagyon fontos, valamint a vállízület vizsgálata, mert meszesedés szintén okozhat kisugárzó panaszokat. Ezeket reumatológus az ízületi mozgások vizsgálatával, valamint szükség esetén rtg vizsgálattal tudja megnézni. Ezen kívül herpes zoster, tehát övsömör okozhat még a bevezető szakaszban bizonytalan bizsergő bőrfájdalmat, majd általában hamarosan megjelennek a féloldali bőreltérések, hólyagok, vagy egyéb kiütés formájában, ritkán láz is jelentkezhet. 

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia



         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 23:07:13; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó