• Munkaképes

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Októberben háziorvosom beutalt a rheumatológiára derékfájdalmaim miatt, mint kiderült gerincsérvem van, ami nagy fájdalmakkal jár. Jártam kezelésekre, ám lényegesen nem javult, ám a szakorvosnő karácsony előtt legnagyobb megdöbbenésemre azt mondta, hogy nem tarthat tovább táppénzes állományban, kiírt 2009.jan. 1-re "munkaképes"-nek nyilvánítva, azzal az indokkal, hogy ő már tovább nem tarthat betegállományban!!! Kérdésem az, hogy meg teheti-ezt, hiszen nem hogy dolgozni, de reggelente az eü. dolgom elvégzése is nagy kínokkal, fájdalommal jár, hajolni, fordulni nem tudok (ezt természetesen el is mondtam neki, röntgen is igazolja a sérv meglétét), idegsebészi beutalóra időpontom pedig február 13-ra van. Van valamilyen központ szabályozás a fentiekre, már mint hogy nem tarthat tovább betegállományban?!

        Tisztelettel várom válaszát, Vince Géza

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincsérv témában

        Tisztelt Vince Úr!

        Háziorvosának kell tisztában lennie ezekkel a szabályokkal, de úgy tudom, hogy csak bizonyos diagnózisok esetén engedélyezi a szabályozás a hosszabb betegállományt, és a szakorvos javaslata, véleménye alapján, ha a betegről leírja, hogy tartósan képtelen ellátni a teendőit, mozgáskorlátozott, akkor ezt meg lehet hosszabbítani.
        Mindenképpen beszéljen háziorvosával, mert valóban nem indokolt, hogy ilyen állapotban munkába kényszerítsék.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-13 22:12:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 11:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: