• Mit mutat a gerinc MR-em?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett!

        Kérem szépen véleményét az MR felvételem leletéről.

        A Th.X.csigolyatestben van egy 1cm-es minden szekvenciában inhomogén hyperintenz gócos képlet,mely haemangiomanak imponál.A Th.VII.,VIII.hátsó peremszélét a porckorongok keskeny ívvel haladják meg,itt retrospondylophyta képződés is sejthető.A myelon nem látszik érintettnek,szerkezetének megítélését artefaktok zavarják.

        Tisztelettel várom számomra értelmezhető válaszukat.

        Szép napot:Horváth Istvánné

        WEBBeteg szakértő válasza a MR vizsgálat témában

        Kedves Horváthné!
         
        Valószínű hátfájdalom miatt kérték Önnek ezt a vizsgálatot. Az kiderül belőle, hogy a gerincvelőt érintő semminemű elváltozás nincs rajta. A csigolyatestben leírt elváltozás egy érrendellenesség, ami panaszt okozni nem szokott. A gerincvelőből kiinduló ideggyökök nyomódását nem írják le. Illetve gerincsérve sincsen. Gyakorlatilag enyhe kis meszesedésen kívül egyéb eltérés nincs.
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-24 20:43:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó