• Fáj a derekam..

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         Férjem gerincpanaszai miatt a röntgen a következő képet mutatja:

        A gerincen S alaku hajlat, fokozott háti kyphosis.A kp. és alsó háti gerincszakaszon durva meszes spondylosis és intercorpolaris szalagmeszesedéslátszik. A csigolyákon durva meszes spondylosis van. Lehet még ezeken a TÜNETEKEN JAVÍTANI ? Szinte állandósult a fájdalom mert a gyógykezelés az állando sincumar szedése miatt nehezebb. Mia javaslat? Kösznöm a választ előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a Derékfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön férjének durva meszesedést írnak le több helyen a csigolyáknál, és az azokat összekötő szalagokon is. Ezek már visszafordíthatatlan folyamatok, de a fájdalmakon, illetve a mozgáson mindenképpen lehet segíteni, javítani. A kezelés egyik legfontosabb eleme a gyógytorna, melyet egyáltalán nem befolyásol a Syncumar szedése, és higgye el, hogy ha rendszeresen végzi valaki, csodákra képes. Ezen kívül az ultrahangos kezelés, mely a fájdalom miatt kényszeresen összehúzódott izmokat fellazítja, illetve a tens kezelés is segíthet. A gyulladácsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszeres kezelést csak időszakosan ajánlom, mert számos mellékhatása lehet a jó hatása mellett.

        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 21:01:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: