• Nyaki fájdalom, szédülés 24 évesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorur/no!24eves vagyok es mar jo par eve faj a a nyakam a c6-c7 szinten ami szamitogepezes vagy hosszas tanulas utan sokkal kifejezettebb valamint 5 eve szedulok amire azt mondtak csak lelki oka van.voltma orvosnal azt mondtak hogy kyphozisom van volt fizioterapian de nem sok sikerrel.mostanaban megint elojottek a fajdalmak.par eve egy reggel felkeleskor nagyott roppant a nyakam ami utan ket napig annyira fajt hogy nem tudtam oldalra forditani a fejem majd ra egy masfel evre ismetmmegtortent amire a haziorvos azt mondta torticollis es elmulik.olvastam az atlanto axialis subluxatiorol es nagyon megijedtem mert hat sok tunetem megvan a fajdalom es a szedules.azt szeretnem megtudni ez mitol alakulhat ki es lehet e ilyenem ha csak rosszul aludtam es attol roppant meg a nyakam vagy ez csak komolyabb trauma folyatn alakul ki.valaszat koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön által említett atlantoaxialis subluxatio nagyon ritka eltérés, nem ez szokott leggyakrabban a nyaki fájdalom hátterében állni. Inkább kopásos, meszes eltérések, esetleg sérv állhat a háttérben. Rtg vizsgálat szükséges elsőként, ha ezen nincs komolyabb eltérés, akkor gyógyorna, massage, fizioterápia javasolt.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 09:31:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: