• Sarkantyú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mindkét sarkam már egészen rövid séta után is fáj, nehezen ,ill. alig múlik. Ez kb. fél éve jelentkezik.Mit érdemes tenni, hova forduljak? Hozzátartozik, hogy 1,5 éves koromban fedezték fel, h csípőficamom van, akkor még gipszelték ezt. Eredmény: bal forgóm erősen kopott, néha fájdalmas. Bal lábam 1-1,5 cm-el rövidebb.

        Köszönettel: Göltl József

         

        WEBBeteg szakértő válasza a sarokcson fájdalom témában

        Tisztelt Göltl Úr!

        A csípőficam következtében számos statikai eltérés alakulhat ki, hiszen a terhelés nem egyforma a két oldalon. Ebből következik a csípőízületet alkotó combcsontfej kopása, a térdízületi meniscusok (porc) kopása, valamint lúdtalp, a sarokcsont fájdalma, ahol akár csontkinövés is keletkezhet. Elsőként ortopédiai vagy reumatológiai szakrendelést kellene felkeresni, ahol a megfelelő rtg vizsgálatok elvégzését követően a megfelelő segédeszközt (szükség esetén lúdtalpbetét, sarokemelő), és fizioterápiát ki tudják Önnek írni.


        Tisztelettel: 

         Dr. Szamosi Szilvia


         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-21 08:55:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: