• Térdem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Egy 15 éves srác vagyok 172 cm magas 65 kg . Elég hamar nőttem kb múlt nyáron 5 cm-t és valószínüleg ezért fájnak a térdeim, de szeretnék erről bebizonyosodni. az iskolámban van gyógytesi, nem tudom arra kellene-e járnom, vagy jó a könnyített tesi, esetleg hagyjam, majd kinövöm? Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Térdfájás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térdízületi fájdalmának legvalószínűbb oka valóban a hirtelen növekedés lehet. Egyrészt ilyenkor statikailag is megváltoznak a viszonyok, melyhez alkalmazkodni kell a szervezetnek, így tehát a szalagok nagyobb terhelésnek vannak kitéve. Ebben az esetben a könnyített torna nem probléma.
        Másrészről fiatal korban gyakori a túlerőltetés következtében kialakuló csontosodási zavar, melynek tünete, hogy a sípcsont felső része kifejezetten nyomásérzékeny, be is duzzadhat, illetve ha ellenállással szemben megpróbáljuk kinyújtani a behajlított térdet, akkor is fájdalmat provokálhatunk. Ezt az eltérést rtg felvétellel lehet kimutatni. A kezelés legfontosabb eleme a pihentetés, ebben az esetben akár teljes felmentés a torna alól, ha nem gyógyul, gipsz felhelyezés. Ha ilyen tünetekez észlel, forduljon ortopédushoz!

        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 22:47:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: