• Betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        38-éves férfi vagyok és már 20-éve vannak olyan tüneteim hogy a nyakam alsó harmadában mindkét oldalon ideg ill.vagy izomgörcsöt érzek,jobboldali túlsújjal,ami mindíg nagyon érzékeny,húzódik,feszül és az államban húzódó idegre is kisugárzik.Vértolulásokat okoz és kellemetlen érzés.Én elég szorongásos ember vagyok és a tünetek ennek hatására fokozódnak,de időjárás változásra is érzékeny.Én már mindenféle orvost bejártam,ezt a panaszomat elmondtam,de semilyen gyógyszerrel nem sikerült megszüntetni.(Xanax,Rivotril,Zoloft,Paroxát,stb.)Valahol olvastam bizonyos Vazomotoros(érmozgató idegek)zavarairól talán nekem is van ilyen bajom?Egyáltalán milyen tünetei vannak ennek a betegségnek és mi okozhatja?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező!

        Panaszai hátterében nagyobb valószínűséggel áll a nyaki gerinc degeneratív elváltozása, esetleg hanyagtartásból adódó izomfeszülés, mint az Ön által említett vasomotor zavar. A vasomotor zavar során az erek beidegzése károsodik, melynek következtében a központi szabályozás alatt álló érösszehúzódás vagy érelernyedés nem megfelelőne működik.  Keressen fel egy reumatológiai szakrendelést, ahol fizikoetrápiával, izomlazító gyógyszerekkel szerintem tudnak a panaszain javítani.

        Üdvözlettel: Dr Bessenyei Monika 

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 21:26:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó