• Zsibbadt bőrfelület

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr!

        A hátamon, a bal lapockám alatt van egy terület, amelyet úgy érzek,mintha el lenne zsibbadva. Három- négy hete kezdődőtt,azzal, hogy nagyon viszketett.A viszketés már elmúlt, de a bőröm ott továbbra is feszül és húzódik, néha ég.Olyan az a rész mintha el lenne fáradva. Olykor úgy érzem, mintha belül is fájna tompán, néha belenyilall( nem mozgásra).Kívülről nem látszik semmi, belül csomót nem érezni( legalábbis egy masszőr szerint). Mi lehet ez? Nem lehet daganat? Ha valamilyen gyulladásos vagy rosszindulatú folyamat, a vérsüllyedés nem mututná ezt? A tüdőrákhoz nincs köze?

        Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm:

                           Tisztelettel Szabó Pálné

        WEBBeteg szakértő válasza a szibbadás témában

        Kedves Szabó Pálné!
         
        Két dolgot tudok most feltételezni. Az egyik a háti gerinc degeneratív elváltozás pl. meszesedés vagy a csigolyák közötti porckorong előboltosulása, mely a gerincvelőből kilépő ideggyök nyomása révén okozza a fenti panaszokat. A másik a lapocka alatti izom helyi nyomódása.
        Ha a viszketés kapcsán kiütések, piros elszíneződés nem voltak rajta, akkor az övsömör nagy valószínűséggel kizárható. Keressen fel egy ideggyógyászt, aki a vizsgálattal pontosabb választ tud adni. A tünetek inkább idegbántalomra jellemzőek, úgyhogy nagy valószínűséggel az Ön által leírt többi betegséghez nincs köze.
         
        Üdvözlettel:

         Dr. Bessenyei Mónika neurológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-24 20:50:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: