• Porckopás fiatalon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        19 éves vagyok, már kétszer volt artroszkópiás műtétem porckopás miatt a jobb térdemben, de panaszaim nem enyhültek. Ezután magánorvost kerestünk fel, aki a Synocrom nevű injekciót adta be félévvel ezelőtt. Kb. 4 hónapig nem voltak fájdalmaim, de az utóbbi időben újrakezdődött, a mindennapokban is akadályoz. A problémám kapcsán az lenne a kérdésem, hogy milyen mozgást érdemes végezni? Első orvosom eltiltott a mozgástól, pár kilót fel is szedtem, ami még jobban megnehezíti a helyzetet, mivel csupán étkezés megváltoztatásával nem tudom leadni a felesleget. Ezenkívül szeretnék érdeklődni, hogy a Synocrom általában mennyi ideig szokott hatni egyes embereknél, meddig lehet ismételni a beadását? És mi lehet a végső megoldás (egyik orvos protézist javasolt, a másik pedig ezt teljesen kizárta)?

        WEBBeteg szakértő válasza a porckopás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A térd terhelése önmagában valóban nem jó, de ha mozgásról van szó, az úszás mindenképpen ajánlható. A kezelést illetően a Synochrom hatását átlagban fél évben szokták megadni, és tovább ismételhető újabb injekciós kúra. A végső megoldás pedig valóban a protézis műtét lehet, de ezt az adott kép, és az adott eset alapján ortopédus dönti el, hogy mikor van itt az ideje. Előtte még fizioterápiás kezelés is megpróbálható a Synochrom mellett.


        Tisztelettel:

          Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-18 21:38:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: