• Rheumatologia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nő.

        A problémám a következő volna:30 éves férfi vagyok,és több mint egy éve farokcsont fájdalmam van illetve alagut szindroma.Probáltak már injekciozni és fizokó terápiázni de nem sok sikerrel.A napokba azt vettem észre hogy a fenekem egyik felénél ,a kereszt csont tályékán,ahol a vágás kezdödik mintha a farizmom be lenne kicsit horpadva.Meg ijedtem mert arra gondolok nehogy izomsorvadás legyen.sajnos még egy honap mire idő pontot kaptam a rheumatologiára.

        Elképzelhető hogy az?És vissza forditható ill meg állitható ?Vagy csak be beszélem magamnak és ez természetes hogy a fenekem egyik felén nagyobb a bemélyedés?

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsorvadás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A farokcsonti fájdalom, illetve ehhez társuló alagút syndroma valóban nehezen kezelhető kórkép, és az esetek többségében a kezeléseknek csak átmeneti hatása van. Ez az új tünet,  melyet Ön észlelt valóban lehet sajnos izomsorvadás, de ugyanakkor ezt önmagának nem tudja megítélni, mert a testhelyzet változtatásával, a testsúly egyik lábra helyezésével az izomtónus is változik.
        Úgy gondolom, hogy kivárhatja az időpontot, melyet kapott, addig is meg lehet próbálni úszással segíteni a problémán!


        Tisztelettel:   Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 23:00:20; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: