• Hirtelen csuklófájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorno! Ferjem 46 eves, regota dohanyos, enyhen tulsulyos, sajnos evek ota magas a triglicerid szintje. Szilveszter ejjel, egy kiados halvacsora utan, hirtelen eros fajdalom jelentkezett a bal csuklojanal, kivulrol a csont korul, alig birta megmozditani a kezet. Reggelre a csont korul piros folt jelent meg, a legkisebb mozdulat is eros fajdalommal jart neki. Egyidejuleg a vizelete is "csipos". Az itt olvashato tunetek alapjan koszvenye lehet? Ha igen, ez egy egyszeri problema (pl. a sok haltol) vagy innentol kezdve egyutt kell elnie a rohamok lehetosegevel? Tekintettel arra, hogy jelenleg az USA-ban tartozkodunk (meg 6 honapig), feltetlenul szukseges-e orvoshoz fordulnia? Ha igen, milyen szakrendelesre induljon? Ez a problema esetleg a magas trigliceridszinttel, enyhe tulsullyal es dohanyzassal osszefuggesben alakulhatott ki nala? Segitseget elore is nagyon-nagyon koszonom! Egy aggódó feleség

        WEBBeteg szakértő válasza a csuklófájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A leírás alapján elképzelhető, hogy egy köszvényes rohammal állunk szemben, de persze ezt látatlanba elég nehéz megmondani. A bőrpír, fájdalom, mozgási nehezítettség mindenesetre gyulladásra utal. Ezt gyulladácsökkentővel, diclofenac vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentővel érdemes elkezdeni kezelni, illetve a langyos-hideg vizes borogatás is jó hatású. Ha köszvényről van szó, ezen kiívül még colchicint szoktunk adni a hugysavszint csökkentésére.

        Reumatológiai szakrendelésen vagy akár belgyógyász is tud Önöknek ilyen gyógyszert felírni. A magas triglicerid szint, elhízás, dohányzás hajlamosíthat a betegség kialakulására, a több tünet együttes előfordulása az ún. metabolikus x syndroma. A vérnyomsát is érdemes ellenőrizni.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-03 22:35:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó