• Csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        honapok ota faj a bal felemen a hatam a nyakamnal mar volatm orvosnal semmit nem allapiottak meg.Ugy erzem neha mintha 80eves lennek.Kellemetlen.Ma nezegettem magam s az allkapcsom allatt talaltam egy bab szemnyi csomot a nyomasra fajdalmas.Nagyon felek mi lehet ez. Januarra van csak idopontom a doktorhoz.Mi lehet??

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Tisztelt Kérdező!

        A háti-, illetve gerincpanaszai valószínűleg csak gerincferdülés, vagy kényszertartás következtében alakultak ki, és egy kis izomlazítóval, rendszeres tornával helyre lehet hozni, meg lehet szüntetni a panaszokat. Az állkapocs alatti kis nyirokcsomó megnagyobbodás nem valószínű, hogy ezekkel a panaszokkal összefüggésben van, ha igen, akkor több és egészen nagy nyirokcsomónak kell lennie, hogy ilyen mértékű panaszokat okozzon.

        A nyaki nyirokcsomók leggyakrabban ártalmatlan, reaktív csomók, azaz valamilyen fertőzés, pl. felső légúti hurut, torokgyulladásra adott normális válaszreakciója a szervezetnek.
        Úgy gondolom, hogy menjen el az adott időpontra a reumatológushoz, valószínűleg csinálnak majd agy gerinc rtg vizgsálatot illetve végignézik a nyaki nyirokcsomókat, és ha kell, nyaki UH-ot fognak készíteni. Fontos még azt is tudni, hogy van-e láza, vagy egyéb laboreltérés, mely gyulladásra utal.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Szamosi Szilvia  belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-01 22:34:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: