• Ujjak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A balkéz középső és gyűrűsujj ízületei duzzadtak és nyomásra fájdalmadak Szeretném tudni mi okozza.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízület témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az ízületi duzzanat és nyomásérzékenység lehet átmeneti, múló állapot, de lehet egy tartós, ún. chronicus gyulladásos ízületi betegség előfutára.
        Az sem lényegtelen, hogy a kéz kisízületek közül melyek fájdalmasak, a végperc, az alapperc, vagy a kézközépcsontoknál. Az sem mindegy, hogy van-e más kísérő tünet, mint pl. láz, reggeli ízületi merevség, vagy egyéb fertőzés zajlott-e a közelmúltban, érte-e valami megterhelés az adott ízületeket, illetve hány éves Ön?


        Ezek alapján tudunk elindulni bizonyos irányban. Tehát a fájdalom és duzzanat lehet kopásos, meszes eltérés, lehet köszvényes gyulladás, autoimmun betegség része, lehet az ízületi panasz, fertőzést követő, ún reaktív gyulladás, illetve gyulladásos ízületi betegség, a rheumatoid arthritis bevezető tünete is.
        Elsőként gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító gyógyszert kell megpróbálni, de ha nem múlnak el a panaszok 1-2 héten belül, illetve több ízületet is érint, akkor forduljon háziorvosához.

         

         

         


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-29 22:07:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 13:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: