• Csípőízületi gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteld Dokor Úr/Hölgy! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy apukám most jött ki a korházból, ahol az tmondták neki, hogy csípőízületi gyulladása van. Azt szertném megtudni, hogy ez a fajta betegség mitől alakulhat ki és mi a legjobb és leghatékonyabb gyógymódja, meg persze azt is, hogy mennyi ídő mire teljesen lábra tud állni? Persze azt is szeretném tudni, hogy hogyan lehet meglőzni azt, hogy ismét kialakuljon meg persze azt is, hogy a teljes gyógyulás után megnnyi az esélye annak, hogy ismét kialakúl ez a probláma? Válaszát előre is köszönöm! Kellemes Ünnepeket Kívánok Önnek és Minden kedves Kollégának aki a Hivatásának él.

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi gyulladás témában

        Tisztelt Kérdező!
         
        A csípőízületi gyulladás - ha csak az az egy ízület érintett - leggyakoribb oka valami fertőzésre adott immunválasz, ún. reaktív arthritis, mely általában nyom nélkül néhány hét alatt megszűnik a gyulladáscsökkentő kezelés mellett. Ha valamilyen gyulladásos ízületi betegség részeként alakult ki, akkor először is tisztázni kell, hogy mi a betegség, és akkor tartósabban kezelni kell, és ebben az esetben sajnos nagyobb a valószínűsége annak is, hogy kiújul a gyulladás, visszatér a folyadék.
        A laborvizsgálatok választ adnak ezekre a kérdéskre, mindenképpen ajánlom, hogy lássa egy reumatológus szakorvos is, ha nem ott feküdt a kórházban.

        Tisztelettel: 

          Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-01 22:27:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: