• Ropogó izületek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az elmúlt 3-4 hónapban vettem észre, hogy nagyon sokszor ropognak a csontjaim: térdem, csípő, karom. Van amikor csak egy apró mozdulat is elég hozzá. Eddig nem voltak ilyen problémáim, és nem tudom,hogy mi tévő legyek, mi váltotta ki ezt. Kb. 4 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését, nem lehet, hogy esetleg a gyógyszer kellemetlen mellékhatása? Attól tartok, hogy ez idővel romlani fog, esetleg fájni is!Még csak 22 éves vagyok és szerintem ilyen fiatal korban ez nem normális! Érdemes lenne szednem valamilyen porcerősítőt? Nagyon aggaszt a dolog!!! Köszönöm szépen a mielőbbi választ! Tisztelettel: petra.h2o

        WEBBeteg szakértő válasza a csontropogás témában

        Kedves Petra!

        22 évesen nem valószínű, hogy kopásos ízületi eltérései lennének, illetve meszesedés kialakult volna. Ez a csontropogás inkább alkati dolog, illetve nem is a csontok ropognak ilyenkor, hanem az inak pattannak egyet az adott ízület mozgatásakor, vagy bizonyos ízületeknél a porcos felszínek súrlódása kapcsán lehet hallani ilyen ropogást. Rendszeres, nem túl megerőltető torrnával próbáljon csökkenteni a panaszain, nem gondolnám, hogy a fogamzásgátló szedésével, vagy abbahagyásával van összefüggésben a dolog, illetve ha voltak nagyon megterhelve az ízületei, akkor a porcerősítő szedése sem indokolt.

        Tiszelettel:  Dr. Szamosi Szilvia

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-23 14:56:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: