• Fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Pár hete,elég erős nyaki,és bal oldali váll.és hát fájásom volt.Reumatologiára küldtek,ott fizikoterápiára.Aproblémám a következő,2 napja nem fáj a vállam,hanem a fej hátsó részén,a nyak fölött,nagyon fájdalmas.Balra nem tudom fordítani a fejemet,ha nyaki ideget megnyomom,rögtön fájdalmat érzek.Én mondtam a doktornőnek,hogy ébredéskor zsibbad a kezem,nem csinált semmit,csak gerinc röngen volt.Negatív.Nem tudom mit tegyek,mert naon erős a fájdalom.Ma kezdödött volnaa el a terápia,de nem tudtam elmenni rá.Mi lehet a bajom?Agyvérzés?Vagy vmi más?

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        A nyaki fájdalomnak nagyon sokféle oka lehet. Azt írja, hogy rtg eltérése nem volt. A panaszok jellege alapján leginkább arra gondolok, hogy bekeményedett a nyaki izomzat, valamint a nyaki részen kilépő valamelyik ideget is nyomhatja, és ez okozza az erős fájdalmat. Ha a fizioterápia egyelőre nem megy, próbálja meg otthon óvatosan masszírozni ezt a területet, illetve helyileg gyulladáscsökkentő kenőcsöt, pl. Diclofenac gélt használjon.

        Agyvérzésnek egyéb tünetei vannak, nem ezek jellemzőek. Ha a fenti kezelés mellett sem múlnak panaszai, tovább kell vizsgálni, a nyaki gerincsérv nem mutatható ki rtg vizsgálattal! Féloldali fjdalom jelentkezhet még herpes vírusfertőzés kapcsán is, előfordul, hogy a zosteres hólyagcsák csak 1-2 hét múlva jelennek meg az adott területen.


        Tisztelettel:

         Dr. Szamosi Szilvia


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-10 09:05:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó