• Gerinc probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Tegnap voltam gerinc rtg.-en melynek eredménye: Az S1 hátsó íve hasadt, a lumb.lordosis elsimult. Egyebekben a gernic rad. ép. Kérem írja meg véleményét, javaslatát hogy mire számíthatok Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a gerincfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!

        Úgy gondolom, hogy nincs miért aggódnia. Az keresztcsonti gerincszakasz legelső csigolyájánál írnak le egy fejlődési variánst, ennek nagyon sokféle formája létezik, és általában nem okoz semmiféle tünetet. Ha okoz, az azért lehet, mert esetleg beszűkíti magát a gerinccsatornát, és nincs elegendő hely a gerincvelői ideggyököknek. A lumbalis lordosis az ágyéki gerincnek a normálisan is jelen lévő görbülete. Ez azt jelenti, hogy az ágyéki rész hátulról előrefelé homorú ívet ír le. Az ön esetében azonban ez a görbület elsimult, ez nagyon gyakran okoz deréktáji panaszokat, fájdalmat.
        Fontos lenne a gerinctorna elsajátítása és rendszeres gyakorlása.
        Tisztelettel: 
         

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus


         
          
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-10 08:52:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: