• Artrózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/NŐ! Egy LARASAN nevű cég postai úton az ARTROSILIUM nevű termékének ajánlatával bombázza az embereket. A termékben lévő szerves szilícium állítólag hosszabb távon megállítja, ill. visszafordítja az artózis folyamatát. Kérem szíveskedjék megírni, hogy hallott-e a fenti termékről, ill. cégről, vagy ez is csak a manapság szokásos átverések egyike. Szeretnék kérni továbbá tájékoztatást, hogy milyen valóban hatásos gyógyszerek ill. kenőcsök léteznek az izületi kopás és gyulladás ellen. Tisztelettel: szucsl

        WEBBeteg szakértő válasza a artrózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem ismerem közelebbről sem a céget, sem pedig a terméket. Minden esetre a szilíciumról tényleg vannak bizonyos közlemények, miszerint a porcújdonképződésben fontos szerepe lehet, az egyik fő alkotó, a kollagén szilárdságát növeli, tehát valóban megállíthatja az arthrosis folyamatát. A siliciumot nyilván ne önmagába tartalmazná ez a készítmény, hanem gondolom, hogy azokat az elemeket is, melyeket a többi hasonló hatású porcépítő szerek is tartalmaznak pl. hialuronsavat. Számtalan ilyen készítmény van forgalomban, ezeknek mérsékelt gyulladáscsökkentő hatásuk is van a porcújdonképződés elősegítése mellett. Ezeken kívül még a NSAID (nem szteroid gyulladáscsökkentő) gyógyszereket használják széles körben az arthrosis kezelésére, de hosszú távú alkalmazásuknak a mellékhatások szabnak gátat, inkább kúraszerűen, erősebb fájdalmak esetére ajánlom!

         Tisztelettel: 

         

         Dr. Szamosi Szilvia belgyógyász-reumatológus

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-26 22:39:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó